Mai intai ne jucam de-a gatitul la nisipar si mancam impreuna delicioase chiftelute si prajituri de nisip – cu arome si texturi perfecte. Apoi transportam deliciul in bucatarie: facem covrigi, smoothie, inghetata, salata de fructe,… apoi avansam la lucruri serioase: facem zacusca, punem muraturi. De fapt ne ocupam de un set intreg de rutine, atitudini, continuturi. Spalatul pe maini are alta valoare cand mainile noastre gatesc si nu au voie sa fie bagate in gura cu nici un chip, curatatul legumelor se dovedeste anevoios, dar el trebuie facut, gusturile trebuie potrivite (si degustarea se face cu cate o lingurita care merge apoi la spalat), condimentele sunt foarte importante si ne cuceresc prin aroma lor. Luam ingrediente si le transformam cu migala in delicioase feluri. Luam bunavointa si o transformam in munca de echipa. Luam rabdarea si o traim asa cum trebuie: de la momentul in care am pus muraturile la borcan pana la momentul in care gustam primul castravete… rabdarea se cizeleaza… Apoi mai facem sarbatori – cum ar fi cea a recoltei – cu concursuri de ghicit prin degustare sau memory tactil cu legume sau cate o mandala…
Credem cu convingere ca ceea ce mancam astazi determina cat de sanatosi vom fi pe viitor si ca obiceiurile alimentare sunt importante si trebuie educate.
De aceea cultivam si acest aspect. Gatim sanatos impreuna cu copiii.